29.03.2017

Regaib Kandili Mesajı...

Hayat Kitabımız Kuran'ın indirildiği mevsimlere doğru yaklaşırken, cahiliye döneminde bile kan dökmenin yasak olduğu aylardan olan Recep Ayının birinci gününü 29 Mart Çarşamba,   Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece ise Regaib Kandilini  (30 Mart 2017/ 2 Recep 1438) idrak etmiş olacağız. Kan gölüne dönen Dünyada Müslümanların ıstıraplarına ve Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlara tanık oluyoruz.

İçinde yücelmenin en somut göstergesi olan Oruç ayına ve bir ömre bedel olan Kadir Gecesi'ne  ulaşmanın öncüsü olan Recep ayının özlenen ve rağbet edilen gecesi Regaib Gecesi'ne ulaşmanın buruk mutluluğunu yaşıyoruz.

Üç ayların İslam âlemi, Ülkemiz ve İlimiz için iyiliklere vesile olmasını dilerken, böyle önemli gün ve gecelerde Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı şuurlu ve bilinçli olmayı Rabbimden niyaz ediyorum.

Manevi atmosferin yoğun olarak hissedildiği mübarek üç ayların başlangıcında vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle yâd ederken, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim. Bu vesile ile Regaib Kandilinizi tebrik eder, saygılar sunarım.

Not: Perşembeyi Cumaya bağlayan gece, akşam ile yatsı namazı arası Regaib Kandilinde İzzetpaşa Camii’nde Sohbet, Tilavet ve Mevlit okunacaktır.

Yusuf SARIKAYA

İl Müftüsü