12.06.2017

2017 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açıldı…

2017 Yılı Yaz Kur’an kurslarının açılışı İlimiz Merkez Mevlana Camii’nde yapıldı. Açılışa İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Din Görevlileri ve çocuklar katıldı. Bugünden itibaren şehir merkezinde, ilçe ve köylerde tüm öğrenciler için yaz Kur’an kursları başladı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya yaptığı açıklamada: “Tüm öğrencilerimiz Yaz Kurslarına başlayarak 9 haftalık bölümde 3 kur halinde inşallah Kur’an-ı Kerim okumayı ve dini bilgileri öğreneceklerdir. Veliler, çocuklarını okula nasıl gönderiyorlarsa aynı titizlikle de camilerimize kuran kurslarımıza göndersinler. Böylelikle çocuk büyüdüğü zaman ben din eğitimi almadım demesin. Öyle bir mazeret ortaya koymasın.

Özelikle eğitim verecek olan din görevlilerimize başarılar diliyorum. Bu çocuklara verilecek hizmeti cenneti kazanmaya vesile olacak bir hizmet olarak görüyorum. Dolayısıyla hocalarımızın da bu faaliyeti titiz bir şekilde yürüteceklerine inanıyorum.

Başkanlığımız yaz Kursları için kitaplar hazırladı. Dinimi Öğreniyorum, Etkinlik Kitabı ve 4-6 yaş grupları için öğretici kitaplar uzmanlar tarafından titizlikle hazırlandı. Çocuklarımıza etkinlikler de yapılacaktır. Velilerin izniyle geziler, piknikler düzenlenecektir. Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım sloganıyla kurslarımızın açılışını yapmış oluyoruz. Yaz kurslarının bütün çocuklara, annelere, babalara, ülkeye ve Elazığ’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.