15.08.2017

Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu Bölge Toplantısı Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı 2017 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında İlimizde kurban organizasyonu bölge tanıtım toplantısı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve yaşamış oldukları bir takım problemlere çözümler üretmek amacıyla düzenlenen yurt içi bölge toplantıları kapsamında 2017 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısı; Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinde görev yapan il müftüleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, uzmanlar ve bir kısım din görevlisinin katılımlarıyla, 14 Ağustos 2017 Pazartesi günü Harput Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Özbay konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bölge illere ev sahipliği yapan Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, açış konuşması yaptı. Sarıkaya, toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Vekâletle Kurban Organizasyonu’nda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda Türkiye Diyanet Vakfının Yurt içi ve Yurt dışı Kurban hizmetlerini anlatan tanıtım filmi ile Vekaletle Kurban Sinevizyonu katılımcılara izletildi.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, Kurban’ın mahiyeti ve önemi hakkında açıklamalarda bulunurken vekâletle kurban konusuna değindi. Han, “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha bilinçli olması için çalışmalar yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, vakfımızın, daha büyük ölçekte ülkemizin İslam coğrafyasında bütün mazlumlara, bütün mağdurlara el açması, gönlünü açması, yüreğini açması bizim İslam kardeşliğimizin en somut göstergesidir. Kurban organizasyonu da bunlardan bir tanesi. İnşallah bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi daha bereketli, daha güzel, daha fazla insana ulaşarak, daha fazla hayır dualar alarak milletimizin de önünü bu şekilde açmış olacağız.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Özbay ise yaptığı sunumda, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapacağını söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Özbay, Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 275 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılmasını hedeflendiğini kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Özbay, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

Özbay, vatandaşların www.diyanetvakfi.org.tr adresinden kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini ifade  etti.