18.08.2017

Elazığ’da İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca giden 209 hacı adayı 7 görevli ile birlikte bugün Elazığ Havalimanından dualarla uğurlandı.

Uğurlama törenine İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya törende yaptığı konuşmada: “ Birçok kişinin istemesine rağmen Elazığ’dan 1026 kişi hacca gitmeye hak kazandı. Hacı olmak bir yönüyle kolay ama hacı olarak ölmek zordur. Hacca gitmeden Ahmet, Mehmet iken dönünce Hacı Ahmet, Hacı Mehmet olacaksınız. Allah hacı olmayı ve hacı olarak ölmeyi hepimize nasip etsin. İslam’ın ilk merkezi olan bu yerlerde zamanınızı iyi değerlendirin. Oralar müthiş hatıralarla dolu yerlerdir. Haccın yüzde doksanı sabırdır kalan yüzde onu’da sabırdır. Gençlerimiz yaşlılarımıza yardımcı olsunlar. Her gün beş vakit yöneldiğiniz kıblemiz olan Kâbe’ye gideceksiniz. Orada bol bol tavaf yapın. Rabbim size nasip etti. Ben gelemesem de gönlüm sizlerle. Sizler bizim için, vatanımız için, milletimiz için, ülkemizin birlik ve beraberliği için dua edin. Bizden yana varsa hakkımız helal olsun sizlerde hakkınızı helal edin.”dedi.