01.12.2017

Mevlit Kandili İdrak edildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlit Kandili dolayısıyla İzzetpaşa Camii'nde program düzenlendi.

Müftülüğümüz ve Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen programda, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl ilinden Tashihi Huruf kursu için ilimize gelen din görevlileri ile İzzetpaşa Camii görevlileri’nce Mevlid-i Şerif okundu.

Kur'an-ı Kerim, Tesbihat (Tekbir-Tehlil-Salat-ü Selam) ve Kasidelerin okunduğu programın sonunda İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya sohbetinde “ 1446 Yıl önce Mevlid-i Nebi (Peygamberimizin doğumu) insanlık değerlerinin ayaklar altına alındığı bir çağda gerçekleşmiştir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Şanlı Nebi’nin doğum yıl dönümüdür Rebiul Evvel Ayı’nın on ikinci gecesi.

Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, kadının adının bile anılmadığı bir zamanda gerçekleşti Bu Doğum و إذا الموءدة سئلت* باىّ ذنب قتلت*)(Tekvir Suresi 81/8-9) Kız çocuklarını toprağa gömen zalimlere neden bu çocukları diri diri toprağa gömdünüz diye sorulduğunda…) ayeti Cahiliye Dönemi’ni anlatır.

Bu gün zalim ve mütref (şımarık ve müsrif) güçlerin çıkarları için, kadın, çocuk, yaşlı demeden evlerini başlarına yıkmaları, Aylan ve Ümran gibi pek çok masum çocuğun başına gelenler hep aynı güçlerin eseridir.

Dikkatle bakılırsa bugün de İslam Dünyası üzerinde oynanan oyunlar aynı zihniyetin marifetidir. Özellikle Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar yine aynı mihrakların eserleridir.”dedi.

Yapılan dua’nın ardından programın sonunda vatandaşlara gül suyu ile lokum ikram edildi.