04.12.2017

Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) arasında imzalanan protokol ile İmam-Hatiplerin cami cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir din hizmeti sunabilmelerine yardımcı olmak amacıyla il genelindeki B ve C grubu camii görevlilerine yönelik “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı” düzenlendi.

02-03 Aralık 2017 tarihlerindeki program, Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans salonunda icra edildi. Programa katılan yaklaşık 200 din görevlisine, “Etkili Din Görevlisi” adlı seminer kitabı hediye edildi.

02 Aralık Cumartesi günü program, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın açış konuşmasıyla başladı. Açış konuşmasında öğretmenlerin ve din görevlilerinin kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğine dikkat çeken İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya: “İki sınıf, öğretmen ve din görevlileri kendilerini sürekli yenilemek zorundadırlar. Çünkü hayat durağan değil, dinamik. Bu yüzden herkesin kendisini yenilemesi lazım. İnsanlarla yüz yüzeyiz.

Dolayısıyla bu iki sınıfın özellikle hem okuma hem de etkinliklere katılma hem bulunduğu yerin ihtiyaçlarına göre kendini yenileme zorunluluğu her zaman kendini gösteriyor. Bu nedenle bu toplantıların çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Bir din görevlisi bulunduğu yerde kendini kabul ettirecek olursa çok etkili faaliyet yürütür, bunun örnekleri çok. Sizlerde de çok. Herkes kendi bulunduğu yerde faydalı güzel işler yapıyor.”diye konuştu.
Ardından, Manisa Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Hüseyin Öresin “Din Görevlisinin İrşad ve Eğitim Etkinlikleri” konulu sunumunu yaptı.

Öğleden önceki diğer seminerde, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Uzmanı Şaban Karaköse tarafından “Dini Danışmanlık ve Rehberlik” konu başlığıyla sunuldu.

Öğleden sonra, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, “Din Hizmetlerinde İlkeler ve Tarihimizden Örnekler” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

03 Aralık Pazar günü sabah Emekli Vaiz Mahmut Toptaş “Etkili Din Görevlisi” son olarak da TİDEF Genel Başkanı Mustafa Yelek “Temsil Bilinci” konularında seminerlerini verdiler.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın kapanış konuşmasının ardından, programa iştirak eden din görevlilerine Katılım Belgeleri verildi.  Din görevlileri seminerleri çok yararlı bulduklarını belirterek ve ihtiyaç duyulan konularda böylesi programların düzenlenmesini istediler.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Harput Eğitim Merkezi Müdürü M.Serdar Gürses ve ekibine, ayrıca görev alan tüm müftülük görevlilerine teşekkür ederek programı sonlandırdı.