06.12.2017

“Umutlarımız Çocuklar” Projesi Kapsamında Öğrenciler İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’yı Ziyaret Etti

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülmekte olan “Umutlarımız Çocuklar” projesi doğrultusunda 20 öğrenci rol-model faaliyeti kapsamında İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Doğan İpeköz, “Öğrencilerimizin devlet büyüklerimizi tanımasını istiyoruz. Bunun için de öğrencilerimizin rol model alabileceği yetkililerimizi gruplar halinde ziyaret ediyoruz.  Öğrencilerimiz İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’yı tanısınlar istedik. Arif Nihat Asya Ortaokulu’ndan 20 kişilik öğrenci grubumuz ile bu ziyareti gerçekleştirdik. Böylesi ziyaretleri gerçekleştirerek, öğrencilerimizin meslek seçimine katkı sunmuş oluyoruz.

Çocuklarla yakından ilgilenerek ve onlara “bol bol kitap okuyun” tavsiyesinde bulunarak sözlerine başlayan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Derslerinize iyi çalışın ve çok çalışkan olun. Ben okulumun birincisi olamadım ama daima ikincisi oldum. Çalışmadan okula gitmedim. Öğretmenimi derste dinledim. Bilmediğimi sordum ve öğrendiklerimi evde tekrar ettim. Okumak ve kitap edinmek konusunda özel bir hassasiyetim var. Ortaokul döneminde yapmış olduğum bazı çalışmalar halen kütüphanemde bulunmaktadır.” dedi.

Konuşmasının devamında; “Valiliğimiz, “Elazığ Okuyor” kampanyasını başlattı. Müftülük olarak biz de bu kampanyaya destek veriyoruz. Size hediye edeceğim kitabı okuyun, dini bilgileri sağlam ve sağlıklı edinin. Yaz aylarında iki ay süre ile devam eden Yaz Kur’an Kurslarımıza katılın. Yanlışa düşmüş kimseler olabilir bu nedenle arkadaş seçiminize dikkat edin. Okullarda Madde Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinatörümüz seminerler düzenlemektedir. Seminere katılın ve Koordinatörümüzün uyarılarına kulak verin.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, öğrencilere satranç takımı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Dinim İslam” adlı eseri hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.