31.01.2018

2018 YILI HAC KURA ÇEKİMİ VE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya 31 Ocak 2018 Çarşamba günü İl Müftülüğümüzde hac kura çekimi ve kesin kayıt işlemleri ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması öncesinde geçen yıl 1026 kişinin hacca gittiğini belirten Sarıkaya, ilimizde toplam 25.606 kişinin kuraya dâhil olacağını bunlardan 3.685 kişinin yeni kayıt yaptırdığını belirtti.

Basın açıklamasında başlıklar halinde şu konulara değindi.

KURA ÇEKİMİ VE KESİN KAYITLAR

1. 2018 yılı hac kurası 01 Şubat 2018 Perşembe günü saat 11:00’de Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda bilgisayar ortamında çekilecektir.
  2. Kura sonuçları http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden yayınlanacaktır.
  3. Kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları “Kesin Kayıt Belgeleri” ni 05 Şubat 2018 tarihinde saat 08:30’dan itibaren http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden veya müftülüklerimizden alabileceklerdir.
  4. Hacı adayları kesin kayıtlarını ise 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında yapacaklardır.

1. ŞEHİT YAKINLARI İLE GAZİ VE YAKINI
  1. 2018 yılı haccı için müracaat eden şehit yakınları, gazi ve eşleri ile gazilerden bekâr ve dul olanların tamamı 01/02/2018 tarihinde çekilen kuraya katılacak olup, kura sonucu kesin kayıt hakkı elde edenler 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında birlikte müracaat ettikleri grubuyla kesin kayıt yaptırabileceklerdir.
  2. Kura sonucu kesin kayıt hakkı elde edemeyen; şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları, gazi ve eşleri ile gazilerden bekâr veya dul olanlar tek başına gidemeyecek durumda engelli olması halinde bir refakatçisi ile kesin kayıt yaptırabilecek ayrıca müracaat edenlerin ön kaydının olup olmadığına bakılmaksızın kayıtları yapılacaktır.
  3. Kayıtlar esnasında Şehadet veya Gazilik belgeleri ibraz edilecektir.
  4. Şehit ve gazilik kontenjanı ile hacca gitmek isteyenler, Diyanet İşleri Başkanlığı Oda Tercihli Konaklama türüne ait hac ücretlerini ödemeleri kaydıyla 22 Şubat-02 Mart 2018 tarihleri arasında kesin kayıtları yapılacaktır.
  5. Hacı adayları hac ücretlerini Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası A.O., Vakıf Katılım Bankası A.Ş. ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş. bankalarından birine yatıracaklardır.
  6. Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı bilgiler kesin kayıtlar esnasında hacı adaylarına açıklanacaktır.

1. GİDİŞ-DÖNÜŞ TARİHLERİ;
  1. Hac çıkışları 18 Temmuz-15 Ağustos 2018;  dönüşleri ise 25 Ağustos-20 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya açıklamasının sonunda “ Gönlünde o kutsal topraklara gitme isteği olan kardeşlerimizin dileklerini rabbim kabul etsin. Kura sonucu hacca gitmeye hak kazananlar sağlıkla gidip gelsinler, kurası çıkmayan kardeşlerimiz için ise temennimiz inşallah seneye çıkar. Tüm kardeşlerimizden özellikle ülkemiz için dualarını esirgememelerini istiyorum. Ülkemizi tehdit eden terör örgütleri için başlatılan Afrin operasyonun bugün on ikinci günü, Afrin operasyonundaki yiğitlerimize bol bol dua edelim. Allah’u Teâlâ onları her türlü kötülüğe karşı muhafaza eylesin. Ülkemize birlik ve beraberlik nasip eylesin. Mazlum ve mağdur milletlerin tek savunucusu olan yurdumuzu her türlü kötülükten muhafaza eylesin. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler ihsan eylesin ”dedi.