15.02.2018

“Zeytin Dalı Harekâtı” için dua ve kan bağışı kampanyası.

15 Şubat 2018 Perşembe günü mutat personel toplantısı yapıldı. Toplantı, Polatlar Camii Müezzin Kayyımı Yusuf Türk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Kur’an tilavetinin peşinden 28 Şubat Çarşamba günü Mescid-i Rahman Camii’nde Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ünde katılacağı Okul&Cami buluşmaları dönem açılışı programına personelimizi davet etti.

İl Müftümüz Camilerde okuma gruplarının oluşturulmasını ve görevlilerimizden cemaatin taburede oturarak namaz kılmaması konusunda uyarılarda bulunmasını istedi. Zeytin Dalı Harekâtı için tüm camilerde 16 Şubat 2018 Cuma Namazı öncesi Yasin-i Şerif, Fetih Süresi ve dualar icra edileceğini belirtti. Ayrıca toplantı esnasında din görevlilerince kan bağışı yapıldı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya konu hakkında “ Milletimizin bekası için başlatılmış olan Zeytin Dalı Harekâtı, devletimizin bekası, yurtlarından çıkarılan mazlum ve mağdur bölge halkının yuvalarına dönmeleri için yapılan bir harekettir. Mehmetçiğimize manevi destek olmak için bu programları icra ettik.

Hilal ve haç mücadelesi bariz çatışması bugün en açık bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle tüm Türkiye’de olduğu gibi bu konuda Aziz şehir El’aziz, en üst düzeyde duyarlıdır. Bugün Afrin’de, başka zaman başka yerde, gerekli olan her yerde olmayı yüreğine koymuş Mehmetçiğimizi ve şanlı komutanlarımızı dualarımızla destekliyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve konuya duyarlı tüm TBMM üyelerine de ayrıca başarılar diliyorum.

Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor; yakınlarına ve milletimize taziyelerimi arz ediyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Yüreği vatan sevdası ile dopdolu yiğitlerimizi selamlıyor, Allah’tan yardımlarını esirgememesini niyaz ediyorum.” dedi.

Toplantı sonunda beş yıl boyunca Müftülüğümüzde İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan 01/02/2018 tarihinde emekliye ayrılan Şeyhmus Tanrıverdi’ye, İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya, hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek kendisine bir plaket verdi.