01.03.2018

Okul&Cami buluşmaları ikinci dönem başlangıcı yapıldı.

2 yaşında olan Okul&Cami buluşmalarının 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönem başlangıcı Vali Vekilimiz Erkan Kaçmaz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri, Okul Müdürleri, Din Görevlileri, Öğretmenler ve Öğrencilerin katılımıyla Mescid-i Rahman Camiinde yapıldı.

İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya bu proje ile;

1. Okul ile Camiyi, Öğretmen ile Din Görevlisini, Bilim ile İrfanı buluşturmayı amaçlıyoruz.
2. Gençlerimizle Din Görevlilerimizi tanıştırarak ve gönül dünyalarında manevi pencere açmayı hedefliyoruz.
3. Camilerin kadın-erkek, genç-yaşlı herkes için rahatlıkla girilerek ibadet edilebilecek, kitap okunabilecek, sohbet edilebilecek yerler olduğunu hatırlatmak istiyoruz.
4. Öğretmenlerimizin Din Derslerini uygulamalı olarak yakın camilerde, görevlilerimizle birlikte yapmalarını amaçlıyoruz.
5. Bu proje ile Okul ile Cami’nin vazgeçilmezliğini ve birlikte hareket ettiklerinde uyuşturucuya, teröre, kötü alışkanlıklara karşı kuvvetli birliktelik oluşturacağını düşünüyoruz.
6. Din Dersi ve Meslek Dersleri Öğretmenlerimize va’z ve irşat için; İmam-Hatip Lisesi öğrencilerimize ise Mesleki Tatbikat için alanlar açmış oluyoruz.
7. Okullarımızda Kur’an-ı Kerim, Din Dersi ve Peygamberimizin hayatını öğretmede ihtiyaç durumunda yardımcı olmayı hedefliyoruz.
8. Öğretmenlerimiz ile Din Görevlilerimizi buluşturarak birbirinin tecrübesinden faydalanmalarını amaçlıyoruz.
9. Okul kütüphaneleri ve mescitlerinin donanımına katkı sağlamayı hedefliyoruz.
10. Değerler eğitimi kapsamında okullarımızda seminere katılmayı planlıyoruz.
11. Proje Okullarında hafız öğrencilerin derslerini dinlemeye katkı sağlıyoruz.
12. Elazığ Okuyor Projesine materyal teminini hedefliyoruz. dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk öğrencilere “Bu proje ile okullarda gördüğünüz dersleri burada uygulayarak öğrenmenizi hedefliyoruz.” dedi.

Vali Vekili Erkan Kaçmaz, “Valiliğimizin himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ortak projesi olarak başlatılan bu proje Elazığ’dan tüm Türkiye’ye yayılacak bir proje. Bu memleketin temel taşı olan bu iki kurumu ne kadar nitelikli hale getirirsek memleketimizin bekası anlamında da kalıcı tohumlar atılacaktır.

Dinden, insanlıktan, ahlaktan mahrum bir ilmin ne kişiye ne de insanlığa faydası vardır. İlmin ahlak noktasını da tamamlamamız gerekiyor. Bu proje için her iki kuruma da teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların sonunda Cami İmam Hatibi İhsan Aslan Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtında ki Mehmetçiklerimiz için dua etti.

Programın sonunda öğrencilere “Elazığ Her Yerde Okuyor” ve “Okul&Cami Buluşmaları” kapsamında kitap ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.