12.03.2018

Elazığ Müftülüğü’nde İlk Nikâh kıyıldı

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren evlendirme memurluğu yetkisinin müftülüklere de verilmesi neticesinde Elazığ Müftülüğü’nde ilk nikâh kıyıldı.

Nikâh için il müftülüğüne müracaat eden çiftin nikâhlarını Müftülük Nikâh Salonunda şahitler huzurunda İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya kıydı.

Evlenme cüzdanını yeni evli çifte takdim eden İl Müftüsü Sarıkaya, "Hayırlı olsun. Attığınız imzalarla aile birliğiniz kurulmuş oldu. Sürdürebilir bir evlilik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye bağlıdır. İyi günlerinizde olduğu gibi kötü ve sıkıntılı günlerinizde de sevgi ve saygı çerçevesinde birbirinize destek ve yardımcı olmalısınız. Bize her konuda örnek olan Sevgili Peygamberimizin Hz. Hatice annemizle olan evliliğini örnek almalıyız. Onların birbirleri ile olan sevgi, saygı, sadakat, samimiyet, sabır ve muhabbetlerini kendimize rehber edinmeliyiz."dedi.

İl Müftüsü Sarıkaya’nın, yeni çifte hediyelerini takdim etmesiyle merasim son buldu.