23.05.2018

4 - 6 Yaş Grubu Çocukların Mezuniyet Coşkusu

2017-2018 Eğitim öğretim yılı (04-06) yaş Kur’an kursları kapanış programı Vali Yardımcısı Mustafa TEMİZ ve İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA’nın katılımı ile 23 Mayıs Çarşamba günü saat 10:30’da Müftülüğümüz Edibe Can Konferans salonunda yapıldı.

İstiklal Marşının ardından Av. Yılmaz Gök Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdirler.

İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA: 4-6 yaş Kur’an kurslarının öneminden bahsederek kurslarda öğrencilere verdikleri eğitimi maddeler halinde özetledi:

1-Oyun içinde değerler eğitimi verdik. Saygı, sevgi, paylaşma, dürüstlük, arkadaşlık v.b.

2-Oyun içinde Allah, Peygamber sevgisi ve Kur’an eğitimi verdik.

3-Oyun içinde milli duygular öğretildi. Vatan, bayrak, istiklal marşı ve kahramanlık türküleri öğrettik.

4-Kurslarımızı ev ortamına ve oyun bahçeleri ortamına çevirerek ruhsal ve bedensel gelişimlerini sağladık.

5-Düzgün besin almalarını sağlamak amacıyla kahvaltı ve yemek saatlerini ayarladık. SARIKAYA, hijyen bir ortam oluşturduklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti,

Elazığ il merkezinde yedi sınıfımız var, bu sınıflarda eğitim alan yaklaşık 120 öğrencimiz var. Bu ilimiz için çok düşük bir sayıdır.  Nüfusu dört Yüz Bin’e yaklaşan Elazığ için 120 öğrencinin yetersiz olduğunu bu sayıyı ilk etapta 50 sınıfa ve 2 bin öğrenciye çıkarmayı planladıklarını,  daha sonrada bu sayının 4-5 bine çıkması gerektiğini söyledi. İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA; Öğrenci velilerine ve Kurs öğreticilerine gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Programa  Av. Yılmaz Gök, Çatalçeşme, Hacı Osmaniye, Veysel Karani, Mescidi Rahman Kur’an Kurslarının  Kur’an-ı Kerim, şiir, ilahi okumaları ve piyes gösterileri ile devam edildi . Programa çok yoğun ilgi gösterildi. Programın sonunda veliler memnuniyetlerini dile getirdiler.

Öğrencilere katılım belgelerinin takdimi ile program sona erdi.