02.08.2018

Vekaleten Kurban Organizasyonu tanıtım teşvik toplantısı

Elazığ il Müftülüğü Edibe Can Konferans Salonunda 01/08/2018 tarihinde Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği  ile Vekâletle Kurban Organizasyonu tanıtım, teşvik toplantısı yapıldı.

Toplantıya  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı.

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Vekili Abdurrahim AYTAÇ ; Kurban ve Vekalet yoluyla kurbanın önemi hakkında bilgi verdi. Vekâletle Kurban konusunda Din Gönüllülerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Bu sene hedefledikleri Kurban hissesinin en az iki bin olduğunu, bu hedefe hep beraber ulaşabilmek için bütün görevlilerin gayret etmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Yıldıray KAPLAN ise yaptığı konuşmada Başkanlığımızın İbadetler konusunda Vatandaşlarımıza yardımcı olmanın anayasal görevi olduğunu, mali ibadetlerde onlara rehberlik etmenin görevimiz olduğunu, eğer biz bu konuda işi ağırdan alırsak FETÖ gibi terör örgütlerinin Kurban ibadetini istismar ettiğini hep beraber 15 Temmuz da acı bir tecrübe olarak yaşadıklarını vurgulayarak bu konuda gayret etmemiz gerektiğini söyledi.

TDV Şubeler Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi YEMENOĞLU yaptığı konuşmasında Vekâletle Kurban Organizasyonunu Diyanet İşleri Başkanlığı ile beraber yürüttüklerini,  tecrübeli ve deneyimli kadrolarla Vekâletle Kurban Organizasyonunda Yurt İçinde ve Yurt dışında faaliyet yürüttüklerini, Vekâleti alınan Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle görevlilerimizin nezaretinde kesilerek hayırsever milletimizin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyerek, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile KurbanlarınıTDV’ye bağışlayabileceklerini söyledi.

Toplantıya İlçe Müftüleri, Vaizler, Kur’an Kursu Yöneticileri, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar katıldı.