14.09.2018

Elazığ Müftülüğü DAP semt kütüphaneleri Açıldı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Elazığ İl Müftülüğü ortak çalışması ile beş adet semt kütüphanesi hizmete girdi.

11 Eylül 2018 Tarihinde açılışları yapılan semt kütüphanelerinin açılışında konuşan İl müftüsü Yusuf SARIKAYA, okumanın üzerinde durdu. Ayrıca Cami ve Kur’an kurslarımız bünyesinde açılan bu kütüphaneler mahalle gençliğine de hizmet vermektedir, böylece Kur’an kursları ve camiler bulundukları mahalle ve mahalle gençleri ile buluşacaklar.

Açılış konuşmasında söz alan DAP İdareleri Başkanı Adnan DEMİR ise  ‘’ kendi medeniyetimizin inşasında geleceğimizin teminatı gençlerin önemi büyüktür. Bu nedenle bulundukları mahallede semt kütüphanelerinin önemli işlevleri olacaktır. Kitap okumaları ders çalışmaları, sosyal etkinlikler cep salonları ve dinlenme odaları ile örnek uygulama olacaklardır. Bu projenin oluşumunda emekleri olan Ferhat ve Volkan beyler ile diğer görevlilerimize teşekkür ederim, Elazığ Müftüsü Yusuf SARIKAYA’ya ve ekibine de teşekkürlerimi borç bilirim’’ dedi

İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA Din görevlisi Oktay Demir ve Müezzini Abdullah Bayar ile Yurtbaşı ve çevresinde görev yapan tüm din gönüllülerine teşekkür etti. Ayrıca Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin YILMAZ’a çevre düzenlenmesi ve Yurtbaşı Merkez Camimize yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür ediyorum dedi.