07.10.2019

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’NDA MİLYONLARCA FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU!

“Cami ve Hayat” teması ile kutlanan 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ağaç dikme etkinliği Elazığ’da da gerçekleştirildi.

İlimiz Salıbaba Mahallesi’nde bulunan Çatalçeşme Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan, Kurs hocaları, mahalle sakinleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

✅ SARIKAYA/ “DOĞAYA VE ÇEVREYE KARŞI DUYARLILIK MEYDANA GETİRMEK İSTİYORUZ”

Kur’an Kursu’nun bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikimi öncesi konuşan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya şu ifadelere yer verdi:

“1986 yılandan bu yana “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” şeklinde kutladığımız haftamızın son gününde bir kez daha hayırlı mübarek olsun diyorum.

Diyanet İşleri Başkanlarımız hafta dolayısıyla bütün camilerde sabah namazını müteakip cemaatle birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Bütün illerde özellikle sabah namazından sonra cemaatle birlikte “Ağaç olmayan, fidan olmayan Camii kalmasın” sloganı ile yürütülen bu etkinliği bizde Elazığ'da daha farklı bir şekilde uyguluyoruz. 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte iki senedir eğitimine devam eden Çatalçeşme Kur’an kursumuzun etrafında bulunan boşlukları güzel bir şekilde ağaçlandıralım diye düşündük. Onun için bu organize yaptık.

Bu güzel organizeyi yapan İl Müftü Yardımcımız Hatice Hanım ve diğer arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu Kursumuzun yapımında emeği geçen bölge halkına ve bölgede görev yapan Fikri Çelik hocamıza teşekkür ediyorum.
Böylelikle neslimizin doğaya ve ağaca karşı ve ayrıca yaşamımızın ayrılmaz parçası olan hayvanlara karşı duyarlılık meydana getirmek istiyoruz.

Allah Resulü Aleyhisselam’ın özellikle; “Yarın öleceğinizi bilseniz bile ağaç dikin” tavsiyesi var. Ayrıca biliyoruz ki; kim bir ağaç dikerse ve o ağacın meyvesinden veya gölgesinden istifade eden kuşlar, böcekler, insanlar oldukça, bu faydalanmadan dolayı sevabı o ağacı dikene olacaktır.

Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı çevre konusunda eğitmek ve onlara böyle güzel bir anı hatırlatmak istiyoruz. Tabi diktikleri ağaçlara da sahip çıkmalarını öğretmek anlamında böyle bir organize yapmış bulunuyoruz.

Programımıza katılan değerli basın mensuplarına, öğrencilerimize, ailelerine, hocalarına ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun efendim.”

Konuşmanın ardından Müftü Sarıkaya minik öğrencilerle beraber fidan dikimini gerçekleştirerek, fidanlara ilk can suyunu da birlikte verdiler.

Daha sonra çocuklara çeşitli ikramları kendi elleriyle yaparak sevindiren Müftü Sarıkaya onlarla yakından ilgilenmeyi de ihmal etmedi.

#ElazığİlMüftülüğü