14.11.2019

MÜFTÜ SARIKAYA’NIN KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde konferanslarını sürdüren İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya bugünde Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konuğu oldu.

Haftanın ana teması olan “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansı okul idarecileri ile birlikte yaklaşık 250 öğrenci takip etti.

Peygamberimizin nasıl bir eş ve baba olduğunu anlatan Müftü Sarıkaya; bir toplumun en önemli kalesinin aile olduğunun altını çizdi.
Ailede herkesin hakları gibi vazifelerinin de olduğuna dikkat çeken Sarıkaya; özellikle bu iki hususta Peygamberimizin öğretilerinden ve yaşantısından örnek alınması gerektiğini hatırlattı.

Öğrenim hayatının her safhasında her bir öğrencinin kendi alanında donanımlı, birikimli ve başarılı olmasının gerek ailelere gerekse toplumsal hayata çok önemli yansımaları olacağını belirten Müftü Sarıkaya öğrencilerden milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları istedi.

Müftü Sarıkaya; konferasın verimli geçmesi için çaba gösteren Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Oğuzhan Dik'e ayrıca teşekkür etti.

İlgi ile takip edilen konferansın ardından Müftü Sarıkaya Okul Müdiresi Yasemin Algül’e Kur’an-ı Kerim takdim ederken, katılımcı öğrencilere ise “Peygamberimiz ve Aile” kitabı hediye edildi.

#ElazığİlMüftülüğü