13.11.2019

MÜFTÜ SARIKAYA, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde konferanslarına devam ediyor.

Sarıkaya, üçüncü konferansını KYK Fethi Sekin Kız Öğrenci Yurdu’nda verirken, konu haftanın ana teması olan "Peygamberimiz ve Aile" oldu.

Farklı fakültelerden öğrencilerin katıldığı program ilgi ile takip edilirken, geleceğin gençlerle şekilleneceğini anlatan Müftü Sarıkaya, bunun en önemli ayağının ise milletimizin kadim kültürüne gençlerin sahip çıkmasından geçtiğinin altını çizdi.

Her öğrencinin kendi alanında yeterlilik kazanmasının çok önemli belirten Müftü Sarıkaya, özellikle kadınlar arasında yaygın olan hurafelere dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Yüce dinimiz İslam’ın hurafelere karşı olan bir din olduğunu ifade eden Sarıkaya, gençlerden çevreye karşı duyarlı olmaları noktasında nasihatler verdi.

Başarılı bir eğitim geçirmeleri için öğrencilere dua eden Sarıkaya; desteklerinden dolayı Fethi Sekin Kız Yurdu Manevî Rehberi Meryem Ocak Hoca Hanıma, Yurt Müdiresine ve Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısına teşekkür etti.

Yaklaşık bir saat konferansın sonunda katılımcılara “Cami ve Hayat” isimli kitap hediye edildi.

#ElazığİlMüftülüğü