06.01.2023

MÜFTÜLÜK OLARAK İLK RESMİ NİKAH

İlçe Müftülüğünde ilk kıyılan resmî nikah Bakladamlar Köyü Camii imam hatibi İbrahim Sezer ve muhterem eşinin nikahı oldu.

Kıyılan nikah ve yapılan duanın ardından İlçe Müftümüz İbrahim Özcan, “Hocamızı ve muhterem eşini tebrik edip hayırlı olmasını diledi ve 7039 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 2017 yılında düzenleme yapılmış, bu düzenleme ile il ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu yetkisi ve görevi verilmişti. Ancak şu ana kadar talep olmaması nedeniyle müftülük olarak resmî nikah kıyma işlemi gerçekleştirilememişti. Bu göreve ilk olarak din görevlilerimizden biriyle başlamış olmamız oldukça güzel oldu. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah devamı gelecektir” diyerek hocamıza ve eşine sıhhat ve huzur içerisinde bir ömür temennisinde bulundu.