24.01.2023

VEDA

Müftülük Personeli tayini çıkan İlçe Müftüsü İbrahim ÖZCAN için veda yemeğinde buluştu.

2 YILLIK GÖREV RAPORU

- 09.12.2020 tarihinde göreve başlandı

- Göreve başlar başlamaz köy ve cami ziyaretleri yapılarak camilerimiz hakkında raporlar tutulup ihtiyaçlar tespit edildi

- İlk olarak inşaatı devam etmekte olan Guleman Mah. Yeni Cami inşaatı için harekete geçildi. Caminin eksikleri giderilmeye çalışıldı. Kadro tahsisi sağlandı. Görevli ataması gerçekleştirildi. Hocamızın da gayretleriyle hem camimiz hem lojman hizmet verecek hale getirildi.

- Daire için zaruri bir ihtiyaç olan bilgisayar için müracaat yapılarak daireye bir adet bilgisayar temini gerçekleştirildi.

- Boş bulunan ve daire için bir ihtiyaç olan veri hazırlama memuru için gerekli girişimlerde bulunularak ikinci bir veri hazırlama memuru tayini gerçekleşti.

- Camilerimiz için Teberrukat Eşya düzenlemesi yapıldı

- Müftülüğümüzün sosyal medya ağları kurularak aktif hale getirildi.

- Koordinatörlükler kuruldu.

- Zekat -Fitre Kooordinatörlüğü kurularak ilk defa zekat- fitre bağışı gerçekleştirildi

- Cami tabelaları değiştirildi

- Okuyorum kampanyası istikrarlı bir şekilde uygulanarak personelin bilgi ve birikimine katkı yapıldı

- Merkez Eski Cami kadrosu D’den C’ye yükseltilerek ikinci bir kadro tahsisi gerçekleştirildi ve atama yapıldı.

- Müftülük hizmet aracının eskiyen lastikleri değiştirildi.

- Her köy ve Camimiz en az 3’er defa ziyaret edildi.

- Nikah işlemleri için bütün eksikler giderilerek ilk nikah kıyma işlemi gerçekleştirildi.

- Bütün kurum, kuruluş ve okullarla etkili iletişim yoluyla sağlıklı bir diyalog ortamı oluşturularak mutad ziyaretler ve etkinlikler yapıldı.

- Merkez Site Caminin dökülmeye başlayan iç-dış cephesinin tadilatının yapılması sağlandı.

- Merkez Site Caminin kışlık bölmesi için gerekli girişimlerde bulunuldu ve cevap beklenmekte.

- İki sınıftan oluşan Merkez Eski Caminin altında bulunan Kuran Kursu hayır severlerin bağışlarıyla 123 bin tl gibi bir miktar harcanarak sınıflardan birisi ihtiyaç odaklı için kullanılacak şekilde iki sınıflık 4-6 yaş Kuran Kursuna dönüştürüldü.

- Merkez Site Caminin müştemilatındaki dükkanlardan gelen kiralar (bağışlar) vakıf hesabında biriktirildi.    ( Hesapta 20 bin civarı  elde, alacakla beraber  40 bin tl üzeri bir miktar bulunmaktadır)

- Personele yönelik motive edici etkinlik ve faaliyetler yapıldı. (Diyarbakır gezisi, okul ziyareti, misafir konuşmacı (Fırat İlahiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Veysel ÖZDEMİR) , kaymakamlık yemeği, bütün personele Başarı Belgesi verilmesi, piknik düzenlenmesi vb)