03.06.2020

KEBAN'DA SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZI KILINDI

Keban'da Korona Virüs(Covid-19) salgını nedeniyle bir süredir ibadete kapalı olan camiler, haftalar sonra Pandemi sebebiyle ara verilen Cuma namazı ilk kez belli camii ve alanlarda kılındı. Keban İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından yaılan organize ile İlçede Cemaaatle buluşma öncesi tüm cami bahçesi ve alanlarında, Vatandaşın alması gereken önlemler ve sosyal mesafe kuralları namazdan önce alındı.

Keban ilçesinde, Müftülük tarafından belirlenen Cami bahçesi ve alanlarda, Keban Frırat Mahallesi, Değirmenbaşı Mahallesi, Kallar Mahallesi sakinleri ve Bahçeleri olmayan Yusuf Ziya Paşa, Fırat, Değirmenbaşı ve Emre Cami Cemaati Fırat Mahallesinde bulunan Musa Çoşkun Ortaokulu Bahçesi alanında,  Baraj Mahallesi sakinleri ve Baraj Cami Cemaati ise Baraj cami bahçesinde ve Köylerde sosyal mesafeli Cuma namazlarını kıldılar.