12.05.2022

Mehmet KOÇ (1987-1996)

1937 yılında Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde doğdu. Başta Norşin medresesi olmak üzere çeşitli medreselerde Sarf, Nahiv, Mantık, Maani, Tefsir, Hadis ve Fıkıh gibi ilimleri tahsil ettikten sonra 1964 yılında Palu ilçe merkezinde İmam Hatip olarak göreve başladı.
1973 yılında dışardan İmam Hatip Okulunu bitirip Gaziantep’in Nizip ilçesinde Müftülük Murakıplığı’na tayin oldu ve 4 yıl bu görevi yürüttü.
1977 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Müftülük ve Vaizlik sınavlarını başarı ile kazanarak Tunceli'nin Nazımiye ilçesine müftü olarak atandı.
Daha sonra sırasıyla Elazığ'ın Karakoçan, Gaziantep'in Yavuzeli, Elazığ'ın Baskil ve Kovancılar ilçelerinde müftü olarak görevini sürdürdü. 1987 ile 1996 yılları arasında Kovancılar İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.1996 yılında emekliye ayrıldı.
Yayınlanmış "İslam'da Ahlaki Değerler", "İslam'da İman Esasları" ve “İslam Hukuku’nda Kadın” isimli kitapları bulunmaktadır.