27.07.2023

VEKİL İMAM HATİP VE MÜEZZİN KAYYIM ALIMI

İl ve İlçe Müftülükleri bünyesinde Yurtdışı, Askerlik, Sağlık Kurulu Raporu vb. nedenlerden dolayı görevlerinden ayrılan veya ayrılacak olan cami görevlilerinin yerlerine sözlü/uygulamalı yarışma sınavıyla, 657 sayılı D.M.K.' nun 86. maddesi gereğince açıktan vekil imam hatip ve müezzin kayyım ataması yapılacaktır.

I-Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranacak Şartlar

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "ortak nitelik" şartını taşımak,

2- 2022 Yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlar.

3- Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin Kayyım olarak atanmak için en az İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,

4- Lise mezunu ve hafız olanlar Vekil Müezzin Kayyımlık için müracaat edebileceklerdir.

II-Başvuru Şekli ve Başvuru Esnasında İstenen Belgeler:

1- Sınav müracaat formu,

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3- Diploma aslı veya tasdikli sureti, (Lise, önlisans, üniversite)

4- Hafızlık belgesi (var ise),

5- Askerlik durum belgesi, (terhis, tecil belgesi)

6- Sabıka kaydı (Resmi Kurum İçin),

7- 2022 KPSS (DHBT) Sonuç Belgesi. Adayların, İl Müftülüğünden temin edecekleri sınav müracaat formu'na GÖREV ALMAK İSTEDİĞİ YERİ (İl,İlçe) yazarak şahsen 25/07/2023–08/08/2023 tarihleri arasında Elazığ Müftülüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde yapılmayan veya posta yoluyla yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

III-Sınav

1- Sınav 14/08/2023 Pazartesi günü İL MÜFTÜLÜĞÜNDE saat 09.00'da başlayacak olup sınava katılacakların belirtilen yer ve saatte hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavın bitmemesi halinde ise bitinceye kadar müteakip gün/günlerde sınava devam edilecektir.

2- Sınavdan başarılı sayılmak için sözlü/uygulamalı mülakattan 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) ve üzeri puan almak gerekmektedir.

3-Sınav sonuçları ilçeler bazında ayrı ayrı ilan edilecektir.

4-Sınav sonuçları ikinci bir sınav açılıncaya kadar geçerli olacaktır.

IV- Atamalar

1-Atamalar, başarılı olan adaylar arasından Sözlü/Uygulamalı Mülakat Puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır.

2-Sözlü/Uygulamalı Mülakat Puanının eşitliği durumunda KPSS ( DHBT) puanı yüksek olan, bu puanın da eşitliği halinde sırasıyla dini yükseköğrenim gören ve hafız olan adaylara öncelik verilecektir.

3-Sınavı kazananların ilgili mevzuatta belirtilen şartları taşımadıkları sonradan tespit edilmesi halinde sınavları ve atamaları iptal edilecektir.

4- Atama sırası gelen kişi, teklif edilen görev yerini kabul etmediği takdirde kendisine başka bir yer teklifi yapılmayacak olup hakkı kaybolacaktır.