17.06.2022

TDV VEKALETLE KURBANA İLK BAĞIŞ İLÇE MÜFTÜMÜZ MUHAMMED SAİT OKUMUŞ TARAFINDAN VERİLDİ!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” teması ile başlatmış olduğu 2022 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonunda Kovancılar'da ilk kurban bağışı, İlçe Müftümüz Muhammed Sait OKUMUŞ tarafından yapıldı.

İlçe Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı görevlisi Metin ŞAHİN'e Vekâletle Kurban bağışını yapan Müftü OKUMUŞ, amaçlarının farkındalık oluşturarak vatandaşları kampanyaya teşvik etmek olduğunu dile getirdi.

İlçe Müftümüz Muhammed Said OKUMUŞ, vekaletle kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşları Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek olmaya davet ederek Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan kampanyanın 29 yıldır devam ettiğini, Kurban bağışı organizasyonu ile sadece geçen sene TDV'ye vekaletle verilen 589.136 hissenin yurtiçinde 81 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika’nın da aralarında bulunduğu 77 ülkede ve 339 bölgedeki ihtiyaç sahiplerine TDV aracılığı ile ulaştırdıklarını belirterek “Amacımız, yurt içinde ve yurt dışında yardım eli uzanmayan kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak ve gönül köprüleri kurmak.” dedi.

Kurbanlarını TDV aracılığı ile kesmek isteyen vatandaşlarımız İlçe Müftülüğümüze uğrayarak 9 Temmuz tarihine kadar vekâlet verebilir.