17.06.2022

AYLIK MUTAD TOPLANTI VE YAZ KUR’AN KURSLARI EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Kovancılar Müftülüğü Haziran Ayı Mutad toplantı yapıldı. Saat 9:30'da başlayan toplantı ve seminer programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ilçe müftümüz Muhammed Sait OKUMUŞ'un konuşma yaptığı toplantıda yaklaşan Kurban Bayramı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantının başında Yaz Kur’an Kurslarının önemine dikkat çekerek konuşma yapan ilçe Müftümüz OKUMUŞ; hazırlık yapmadan derslere girilmemesi gerektiğinin altını çizerek, çocuk eğitiminin önemine işaret etti.

Müftü Muhammed Sait OKUMUŞ yaz Kur’an Kurslarının 27 Haziran - 26 Ağustos 2022 tarihleri arası eğitime devam edileceğini belirterek kursların hayırlı olması temennisinde bulunarak,

“Yaz kurslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizin vereceğiniz bilgilerin çocukların gelecekteki hayatına yön verecektir.” dedi.

Toplantının ardından Kovancılar Müftülüğüne bağlı Cami ve Kur’an Kurslarında 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak erkek ve bayan personele yönelik seminer eğitimi düzenlendi.

Merkez Fatih Cami İmam Hatibi Necattin ÇELİK'in "Yaz Kur'an Kurslarında İdeal Eğitim ve Tecrübe Paylaşımı" konulu sunum yaptığı seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları uygulama esasları çerçevesinde, kayıtların nasıl yapılacağı, eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için hangi faaliyetlerin yapılabileceği ile ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği gibi konular slayt eşliğinde anlatıldı.