19.06.2023

YAZ KUR'AN KURSLARI EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Kovancılar İlçe Müftülüğüne bağlı Cami ve Kur’an Kurslarında 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin Açılış konuşmasını yapan ilçe Müftümüz Muhammed Sait OKUMUŞ, "Çocuklarımız bize Allah'ın bir emanetidir. Yaz döneminde cami veya Kur'an kurslarımızda bizlerle beraber olan evlatlarımızı vatana, millete, İslam’a ve insanlığa faydalı olmaları yolunda eğitmek için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Göz aydınlığımız olan çocuklarımızı Kur'an ahlakı ile ahlaklandırmanın huzurunu her daim yaşamalıyız. 2022 yılı itibarıyla başkanlığımız Yaz Kur'an kurslarında iki buçuk milyon gence ulaşmıştır. Bu nedenle Yaz Kur'an kursları büyük önem arz ediyor. Yaz Kur'an kurslarında sizlere başarılar diliyorum ve seminere iştirak ettiğiniz için size teşekkür ediyorum." dedi.

Elazığ Karayolları Cami İmam Hatibi Yunus CAN tarafından verilen Seminerde, Yaz Kur'an Kurslarının önemi, Yaz Kur'an Kursları uygulama esasları çerçevesinde kayıtların nasıl yapılacağı, eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için hangi faaliyetlerin yapılabileceği ile ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği gibi konular slayt eşliğinde anlatıldı.