21.08.2023

İLÇEMİZ MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN 2023 YAZ KUR'AN KURSLARI KAPANIŞ VE KIRK HADİS EZBER PROGRAMI DÜZENLENDİ!

Kovancılar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları kapanış ve 40 Hadis ezber yarışması ve ödül programı bugün saat 10:00'da İlçemiz Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakamı Mustafa DİLEKLİ, Belediye Başkanı Hacı AKPINAR, İlçe Müftümüz Muhammed Sait OKUMUŞ, STK temsilcileri, Müftülük Personelleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan ilçe müftümüz şunları kaydetti: “Bugün çok güzel bir programda sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Mevla’m inşallah böylesine güzel günlerde bizleri bir araya getirsin. Yaz dönemi Kur’an kurslarımız Diyanet teşkilatımız tarafından hazırlanan programın kapanışındayız.

Bu kurslarda çocuklarımız kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi, büyüklerine saygıyı, aile içindeki davranış kalıplarını, bayrağı, vatanı, milleti, manevi değerlerini, genel olarak toplumda ahlak kuralları içerisinde nasıl yaşanacağını ve topyekûn olarak nasıl iyi bir insan olabileceklerini öğrendiler. Bu çalışmalarda emeği geçen başta tüm din görevlileri olmak üzere katkıda bulunan vatandaşlarımıza ve çocuklarımızın ailelerine şükranlarımı iletiyorum. Yaz dönemi boyunca bu kurslara katılıp, başarıyla bitiren çok kıymetli çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Ben bu kursların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Program çerçevesinde düzenlenen 40 hadis yarışmasında Ubeydullah TÜREL 1'inci, Cebrail KARAPOLAT 2'nci ve Ecrin Duru UYĞUR 3'üncü oldu. İlk üçe giren öğrencilere Kovancılar Kaymakamlığı, Kovancılar Belediyesi ve Kovancılar Müftülüğü tarafından Ödül takdim edilirken yarışmaya katılan diğer öğrencilere mansiyon ödülü verildi.

Program Konuşmalar, Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiirler okunması ile sona erdi.