10.04.2017

Tayyip TÜZ

1986 yılında Bingöl’ün Solhan İlçesi Hazarşah Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Kendi köyü’nde Ortaokul ve Lise’yi Elazığ’da okudu. Doğu medreselerinde Arapça ve Temel İslam İlimlerini okuyarak Arapça eğimini tamamladı. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu İmam-Hatip alımı sınavında başarı göstererek Malatya’nın Doğanyol ilçesi Gökçe Beldesinde sözleşmeli İmam-Hatip olarak göreve atandı. 2012 yılında kadrolu olarak Bitlis’in Ahlat ilçesi Kırıkkaya Köyü ve Bingöl’de kendi Köyünde İmam-Hatiplik görevini sürdürdü. 2013 yılında Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının Dini Yüksek İhtisas Kursu sınavını kazanarak Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Vaizlik ve Müftülük eğitimini aldı. 2018 yılında Selçuk İhtisas Merkezini başarıyla tamamladıktan sonra İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesine Vaiz olarak göreve atandı. 2019 yılında Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitütüsünde “Alauddin Ali B. Muhammed Musannifek’in Ed-Durru’l-Menkûd Fi Şerhi’l-Maksûd Adlı Eserinin Tahkîki “ isimli çalışması ile Yüksek Lisansını tamamladı. 23 Ekim 2019 & 17 Temmuz 2020 tarihleri arasında Paris Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı Amboise derneği camii'inde kısa süreli din görevlisi olarak görev yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının 2020 yılında açmış olduğu İlçe Müftülüğü sınavında başarı göstererek 2021 yılı Ağustos ayında Malatya İli Doğanşehir İlçesine ilçe Müftüsü olarak atandı, 17.08.2023 tarihinde Elazığ İl Müftü yardımcılığına atandı. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Anabilim Dalında Doktora Eğitimini sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk (1 Kız 2 Erkek) babası olup iyi derecede Arapça bilmektedir.