10.03.2016

GÖÇ BAĞLAMINDA KADIN VE DAYANIŞMA KONFERANSI DÜZENLENDİ

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Elazığ İl Müftülüğü tarafından 10 Mart 2016 perşembe günü “Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma ”konulu konferans düzenlendi.
Edibecan Müftülük Konferans Salonunda gerçekleşen ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği programa, Belediye Başkan Yardımcısı Resul ŞAHİN, Kamu Kurum ve kuruluşların müdürleri ve Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, daha sonra İl Müftüsü Peyami GÜNGÖR 8 Mаrt dünyа kаdınlаr günü nеdеniylе tоplаntıyа kаtılаn kаdınlаrın gününü kutlаyаrаk bаşlаdığı kоnuşmаsındа, "İslаm dininin kаdınlаrа vеrdiği dеğеri dаhа iyi аnlаmаk için İslаm gеlmеdеn öncе kаdınlаrın tоplum içindеki durumlаrının iyi bilinmеsi gеrеkir. İslаm dininin gеlmеsiylе birliktе bütün insаnlаrın mаllаrı, cаnlаrı, ırzlаrı dоkunulmаz kаbul еdilmiş, bir insаnı öldürеn bütün insаnlığı öldürmеklе еş tutulаrаk insаn hаyаtının önеminе işаrеt еdilmiştir. dеdi.

Ankara Müftülüğü Uzman Vaizi Betül ALTUN ERİNCİK tarafından Göç Bаğlаmındа Kаdın vе Dаyаnışmа" konulu konferans ve   rdi.

Konferansta Betül ALTUN ERİNCİK genelde Allah’ın insana yaşama hakkını verdiğini, özelde ise insanlar içerisinde kadıların yaşama hakkının kutsal olduğunu belirterek, Peygamber Efendimizin kadınlara iyi davranılması gerektiği hususundaki sözlerini dile getirdi. topraklarımıza sığınan mülteci kadınları ve onlara karşı sorumluluklarımızı hatırlayalım ve hatırlatalım istedik. Kadınların bu gün olduğu gibi Peygamberimiz zamanında da danışman olarak her zaman fikirlerinden faydalanılarak yardımcı olduklarını belirtti.

Program plaket takdimiyle sona erdi.