16.05.2019

ELAZIĞ MÜFTÜLÜĞÜ “RAMAZAN BULUŞMALARI PROGRAMI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Ramazan Buluşmaları” başlığıyla yürüttüğü vaaz ve irşat programları devam ediyor…

2019 yılı Ramazan ayında yurt çapında yürütülen vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla DİB İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya ABDÜLAZİZOĞLU bir dizi irşat faaliyeti için ilimize misafir oldu.

Zekeriya ABDÜLAZİZOĞLU önce İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA’yı makamında ziyaret ederek Elazığ’da yürütülen Din hizmetleri hakkında bilgiler aldı.

Ramazan Buluşmaları Programı çerçevesinde İl Müftülüğümüz tarafından Fırat Üniversitesi'nde 14 ülkeden öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere iftar yemeği verilirken, iftar saatinde Diyanet TV Canlı yayınına katılan İl Müftümüz Yusuf SARIKAYA ise Ramazan ayında yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Edibe Can Müftülük Sitesi’nde organize edilen iftar yemeğine Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre KOYUNCU, İl Müftü Yardımcıları Abdurrahim AYTAÇ ve Muhammed Zahid BELEK, TDV Elazığ Şubesi Mütevelli Heyeti, Müftülük çalışanları ve Fırat Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Yemek duasını yapan ve Ramazan Buluşmaları Programı hakkında bilgiler veren İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya ABDÜLAZİZOĞLU:

“81 ilde düzenlediğimiz programlar kapsamında bugün Elazığ’da olmaktan çok mutluyum. Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın hepinize selamlarını getirdim. Bu yıl Ramazan ayı temamız “Ramazan ve İnfak” ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfımızın başlattığı “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” projesidir. Bu noktada verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabalardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından katılan tüm öğrencilere TDV Yayınlarından “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap hediye edildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen iftar programının ardından İzzetpaşa Camii’ne geçen Zekeriya ABDÜLAZİZOĞLU; burada zamanın insan hayatındaki kıymeti, Ramazan ayı ve orucun önemi konularında sohbet etti.

17 Mayıs Cuma gününü de ilimizde geçirecek olan İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya ABDÜLAZİZOĞLU, Cuma namazı öncesi ilimiz İzzetpaşa Camii’nde vatandaşlara sohbet edecek.

Elazığ İl Müftülüğü – Haber Servisi