14.06.2019

OKUL&CAMİ BULUŞMALARI PROJESİ’NİN 3. YIL SEZON FİNALİ YAPILDI

Elazığ Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü tarafından başlatılan Okul&Cami Buluşmaları Projesi 3. Yıl sezon finali yapıldı…

2017 yılı Şubat ayında başlatılan ‘Okul & Cami Buluşmaları Projesi’ 3. Yılını doldurdu.

Öğrencileri cami ve din görevlileri ile buluşturmak amacıyla başlatılan ‘Okul-Cami Buluşmaları Projesi’nin 3. Yılı da başarı ile tamamlandı.

Projenin sezon finali; İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç, Milli Eğitim Müd. Yard. Yasin Karakaya, Müftülük personeli, Okul Müdürleri ile öğretmenleri, projede görev alan din görevleri ve öğrencilerin katılımıyla İzzetpaşa Camii’nde gerçekleştirildi.

Şehit cenazesi töreni nedeniyle Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın katılamadığı programın açış konuşmasını Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç yaptı.

AYTAÇ/ "Çocuklarımız üzerinde çok olumlu etkiler bırakıyor"

İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim sadece derslerden ibaret değildir, olmamalıdır. Mektep ile medreseyi fen ile Kur'an-ı Kerim'i çocuklarımıza öğretirsek önümüzde bu anlamda hiçbir şey kalmayacak. Bu yeni nesli ona göre inşa etmemiz lazım. Bu ülkenin erdemli nesle, iyi insana, ahlaklı gence ve iyi Müslümana ihtiyacı var. Bunu da eğitim ile yapabiliriz. Ülkemizde çocuklarımızın hepsi örgün eğitim içerisindedir. Bu eğitimin yanı sıra pratiğinde olmasının çok faydası olur. Çocuklarımız camiye gelecek minber, mihrap, hoca ve cemaat ile tanışmaktadır.

Bu projenin çocuklarımız üzerinde çok olumlu etkiler bıraktığını düşünüyorum. Cenab-ı Hak bu hizmetlerimizi rızasına muvaffak eylesin İnşallah. Ben buradan öğretmen ve öğrencilerimize seslenerek yaz Kur’an Kurslarımızın önümüzdeki hafta başlayacağını duyurmak istiyorum. Sağlıklı nesiller adına çocuklarımızın bu kurslara katılmalarını istiyor ve bekliyoruz.”

GÜRTÜRK/ “Okul Cami Buluşmaları Projesi’ni çok önemsiyorum”

Okul&Cami Buluşmaları Projesi’nin 3 yıldır devam ettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, proje sayesinde binlerce öğrenciyi camiyle buluşturduklarını kaydederek şöyle konuştu:

“Okul Cami Buluşmaları Projesi’ni çok önemsiyorum. Proje 3 yıldır çok güzel bir şekilde devam ediyor. Başta İl Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya’ya projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum.

Camiler toplanma yeri toplanma merkezi sadece namaz kılınan bir yer değil. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı ve diğer dini vecibelerinde yapıldığı bir alandır. Projenin 3. Yılı 14 Haziran’da bitiyor. Sevinçli bir şekilde Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz’in hayatını öğrenmek için sizlerin camilerimize gitmenizi istiyoruz. Yazın okular da açtığımız yaz okullarını da ihmal etmeyin. Camiye, okula gidip oyunlar oynayacaksınız akraba ziyaretleri ve sosyal, kültürel, sportif etkinlikleri birlikte yapacaksınız.”

Şehit Önder Pınar Ortaokulu Müdürü Zülfü Yapıcı’nın İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç’a projeye katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim ettiği İzzetpaşa Camii’ndeki program sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.