10.07.2020

Elazığ’da vekâlet yoluyla kurban bağışı başladı-TDV’ye ilk bağışı Vali Erkaya Yırık yaptı!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Türkiye Diyanet Vakfı’na vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi’nin vekâletle kurban bağışı kampanyasının açılışına katılan Vali Yırık, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla devam eden kampanya ile ilgili Müftü Selami Aydın’dan bilgi aldı.

Cuma namazı sonrası Öğretmenevi önünde yapılan törene, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve yetkililer katıldı.

Müftü AYDIN/ “Medeniyetler inşa etmiş milletimiz; mazlumlara, mağdurlara ve muhtaçlara yardım elini uzatmaya devam ediyor”

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın yürüttüğü vekâletle kurban bağışı kampanyası hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Selami Aydın:

“Cenâb-ı Hakk’a hamd-ü senalar ediyorum. Allah'a şükürler olsun, aziz milletimiz asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapmış, tarihin akışına yön vermiştir. Geniş coğrafyalarda medeniyetler inşa etmiş milletimiz mazlumlara, mağdurlara ve muhtaçlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu alanda Diyanet İşleri Başkanımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız işbirliği ile beraber vekâletle kurban kesimi organizasyonu yapıyoruz. Bugün Elazığ İl Müftülüğü olarak standımızın açılışını yaptık. Sayın valimiz teşrif ettiler. Huzurlarınızda zat-ı alilerine ne teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz başlangıç yaparak kurbanını vekâlet yoluyla bize verecekler.

Bilindiği gibi bu hizmetler senelerden beri devam ediyor. Hayır sahiplerinden almış olduğumuz bu emanetleri muhtaçlara ulaştırıyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında bu kurbanlarımızı en güzel şekilde değerlendiriyoruz.

Bu sene Elazığımız acı üzerine acı yaşadı. Deprem oldu, depremi de vesile kılarak Türkiye Diyanet Vakfımızdan Elazığ’daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de kurban yardımı alacağız diyor, Sayın Valimize teşriflerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali YIRIK/ “Bütün vatandaşlarımızı bu kampanyaya davet ediyorum”

Tüm vatandaşları bağış kampanyasına davet eden Valimiz Erkaya Yırık yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Diyanet İşleri Başkanlığımız uzun yıllardır vatandaşlarımızın vekâletini almak suretiyle, devlet eliyle ve devlet güvencesi altında kurbanları muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da yine mağdur ve mazlum durumda olan kardeşlerimize bu hizmeti vermek suretiyle vatandaşımızın hayrına ortak oluyor.

Müftü Hocamız Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyası kapsamında çalışmanın başladığını ifade ettiği ve Elazığ Valisi olarak, ilin Valisi olarak bende kurbanımı kardeşimle paylaşıyorum. Allah kabul etsin, hayırlı olsun. Bütün vatandaşlarımızı da bu kampanyaya davet ediyorum. Çünkü kampanyanın özü; Devlet eliyle ve devletin güvencesi altında muhtaç insanlarımıza, kardeşlerimize ulaştırılmasıdır. Bunu Devletten daha iyi yapacak başka bir kuruluş yoktur.”

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Aydın, Vali Yırık’a teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.