12.03.2021

MAHMUT ARAZ

ÖZGEÇMİŞ
 1985 yılında  Mardin'in Savur ilçesine bağlı Akyürek köyünde doğdu. İlkokul ve orta okulu Mardin'in Midyat ilçesine bağlı olan  Çavuşlu Mahallesinde okudu. 2000 yılında Medrese Eğitimi için geldiği Gaziantep'te Ömer Öz mimar imam hatip lisesinde imam hatip lisesini okuyarak 2004 yılında mezun oldu. Daha sonra Açık öğretimden ilahiyat ön lisansı okuyarak 2008 yılında mezun oldu. 18.09.2008 tarihinde 4/B sözleşmeli olarak Diyanet İşleri Başkanlığında Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Çimenlik köyünde imam hatiplik görevine başladı. 2008 tarihinden 2015 tarihine kadar Mardin'in değişik yerlerinde İmam hatiplik görevini ifa etti. 2012 yılında Sakarya İlahiyat fakültesinden mezun oldu. 2015 yılında Haseki sınavını kazanarak Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitime başladı. 2018 yılında ihtisas merkezinden mezun olup Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde vaizlik görevine başladı. Aynı zamanda Gaziantep ilahiyat fakültesinde Arap Dili ve Belagat'ı alanında yüksek lisans yapmaktadır. 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının Adalet Bakanlığıyla imzaladığı protokol sonucunda bir yıla yakın cezaevi vaizliği göreveni sürdüren Mahmut Araz , 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak Elazığ’ın Arıcak İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.