14.12.2020

İLÇE MÜFTÜMÜZ

Hüseyin ÇAKIR

ÖZ GEÇMİŞ

21.03.1991 yılında Muş'un Hasköy ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Bitlis'te, Ortaokulu Hasköy'de, Liseyi de Bursa İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesinde ikmal etti.

2013 yılında Muş Alparslan Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünden, 2017 yılı itibariyle de Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
2011 yılında Muş/Hasköy'de İmam-Hatip olarak göreve başladığı Diyanet İşleri Başkanlığında 2014 yılı itibariyle açılan vaizlik sınavında vaiz olmaya hak kazanarak Muş/Korkut'a vaiz olarak atandı.

2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan sınavla Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde kursiyer olmaya hak kazandı ve üç yıl boyunca ihtisas(haseki) kursiyerliği yaptı. 25.04.2019 tarihi itibariyle ihtisastan birincilikle mezun oldu.

1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle Silivri Cezaevi vaizi olarak görev yapmakta olan sayın müftümüz Diyanet İşleri Başkanlığınca 2020 yılında açılan müftülük sınavında başarılı olup Baskil İlçe Müftüsü olarak atanmıştır.

Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri / Tefsir A.B.D.’nda Beydâvi Tefsirinde Nesh Olgusu adlı tez çalışmasını yürütmekte olan sayın müftümüz Arapça bilmekte olup evli ve bir çocuk babasıdır.