20.02.2022

"HAYDİ BASKİL YOLUN İYİLİK OLSUN" YARDIM KAMPANYASI

Türkiye Diyanet Vakfı Baskil Şubesi olarak başlatmış olduğumuz "HAYDİ BASKİL YOLUN İYİLİK OLSUN" kampanyası çerçevesinde Baskilli hemşehrilerimizin bizlere emanet ettiği yardımlar bugün saat 13:30 itibariyle yardım tırına yüklenerek önce Elazığ'a oradan da İdlib'e gönderilmek üzere dualarla uğurlandı.

Hayırsever vatandaşlarımızın gıda, giyecek, çocuk bezi ve maması, halı, kilim ve battaniye gibi aynî yardımlar ile nakdî yardımları ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmak üzere İlçe Müftülüğü binasında toplandı. Toplanan yardımlar din görevlileri tarafından yardım tırına yüklenerek İlçe Kaymakamı Mahmut Sami YILMAZ, Belediye Başkanı İhsan AKMURAT, İlçe Müftüsü Hüseyin ÇAKIR, din görevlileri ve halkımızın katılımıyla İdlib'e uğurlandı.

İlçe Müftüsü Hüseyin ÇAKIR yapmış olduğu konuşmasında yardım kampanyasına destek olan hayırsever Baskilli hemşehrilerimize teşekkür etti. Müftü ÇAKIR, iki hafta süren kampanya çerçevesinde gerek ilçe merkezinden gerekse de köylerinden halkımızın az çok demeden yaptığı yardımlar ile İdlib'deki kardeşlerimizin acılarını nispeten de olsa dindirmeye vesile olma mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Müftü ÇAKIR, konuşmasında milletimizin her daim mazlum, mağdur ve muhtaç insanların yanında olduğunu ve bu kampanyanın da bunun en güzel örneği olduğunu dile getirdi.