07.12.2022

Karakoçan İlçe Müftüsü Sezgin DÜLGEROĞLU

Sezgin DÜLGEROĞLU

İlçe Müftüsü

1994 yılında Erzurum İli Tekman İlçesine bağlı Düzyurt köyünde dünyaya gelen Sezgin Dülgeroğlu, ilkokul, orta ve lise tahsilini Erzurum'da yaptıktan sonra Şer'i İlimleri Kadim usulü üzere okuyarak eğitimini sürdürdü. 2013 yılında Erzurum İli Karayazı İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Sonraki yıllarda Erzurum İli Palandöken İlçesinde Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. 2018 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 2021 yılında da Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu. Bayburt Üniversitesi Temel İslami Bilimleri bölümünden mezun olan Sezgin DÜLGEROĞLU Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi Vaizliğine atandı.

Lüleburgaz İlçe Vaizi iken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 24.10. 2022 tarihli ve 3013936 sayılı atama kararnamesiyle Karakoçan ilçe Müftüsü olarak atanan Sezgin DÜLGEROĞLU, evli ve bir çocuk babası olup iyi derecede Arapça bilmekte, Bayburt Üniversitesi Temel İslami Bilimleri bölümünden mezun oldu ve Fırat Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında doktora eğitimine başladı.