ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASINDA KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASINA YÖNELİK GENEL USUL VE ESASLAR HAKKINDA BİLGİ NOTU
1. Yarışmanın temel amacı gençlerle iletişim kurmak ve onların zihinlerinde “Milli Mücadele Ruhu”nun oluşmasına katkı sunmaktır. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri, öğrenci yurtlarında görevli manevi danışmanlar, gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel ile okul çevresinde görev yapan din görevlileri aktif olarak yer alacaklardır.
2. Yarışmaya sadece ortaokul öğrencileri katılabileceklerdir. Bir öğrenci en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir.
3. Son başvuru tarihi 11 Mart 2022 olarak belirlenmiştir.
4. Başvurular, öğrenim görülen okulun bulunduğu ilçe müftülüklerine yapılacaktır. Bununla birlikte müftülükler, katılım sürecinde öğrencilere kolaylık sağlanabilmesi adına ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri ile görüşerek başvuru işlemlerinin müftülükler adına okul idaresi tarafından alınmasını sağlayabileceklerdir.
5. Başvurular bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.
6. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci olduklarını belirten belgeyi yanlarında bulunduracaklardır.
7. Ödüle layık görülerek dereceye giren öğrencilere müftülüklerce verilecek ödüller; birinciye 300 TL, ikinciye 200 TL, üçüncüye 100 TL şeklinde olacaktır.
8. Müftülükler 15 Mart 2022 mesai bitimine kadar yarışmayı sonuçlandırıp dereceye girenleri internet siteleri üzerinden ilan edeceklerdir.
9. Yarışmaya katılacak kompozisyonlar A4 (21 cm x 29,7 cm) boyutundaki düz beyaz kâğıda; yazım kurallarına uygun, okunaklı bir el yazısıyla veya bilgisayarla Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto büyüklüğünde ve iki (2) sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmış olacaktır.
10. Eserlerin özgünlüğü konusunda hassasiyet gösterilmeli, intihale müsaade edilmemeli; eserde siyasi mesajlar bulunmamalı, ahlak kurallarına uygun olmalı ve bir ticari markanın reklamı yapılmamalıdır.
11. Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:
1-Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü:25 Puan
2-Kullandığı dilin akıcılığı:25 Puan
3-Özgünlük:25 Puan
4-Türkçe dil bilgisi kurallarına uygunluk:25 Puan
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü