15.12.2023

Necmettin YUMLU

10.11.1984 yılında  Muş- Korkut İlçesinde  doğan Necmettin YUMLU İlkokulu kendi köyünde tamamlayıp Ortaöğretimi Siirt’ de devam ettirerek Bitlis İmam- Hatip Lisesinden mezun oldu. 1996- 2005 yılları arasında bölgenin tanınmış alimlerinden Arapça ve İslami İlimler alanında eğitimini tamamlayarak icazet aldı. 2007- 2014 yılları arasında Muş İlinin Hasköy İlçesinde İmam- Hatiplik görevini yürütürken Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Bölümünden lisans eğitimini tamamlayarak aynı yıl içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Vaizlik sınavının yazılı ve mülakatını kazanarak Muş- Korkut İlçesinde Vaiz olarak görevine başladı. 2016 yılında başkanlığın açmış olduğu İhtisas Sınavını kazanıp Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitimine başlayarak 2019 yılında buradan mezun olduktan sonra Sakarya İlinin Kaynarca İlçesinde vaizlik görevine devam etti. 2022 yılında Uzman Vaizlik sınavını kazanarak Uzman Vaizlik unvanını aldı. Uzman vaizlik görevine devam ederken 2022 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu İlçe Müftülüğü Sınavının yazılı ve mülakatından başarılı olarak 07.12.2023 tarihinde Elazığ İli Sivrice İlçesinde İlçe Müftüsü olarak görevine başlamıştır. İyi derecede Arapça bilen YUMLU evli ve 4 çocuk babasıdır.