19.07.2017

İlçe Müftülüğümüzce Yapılan 15 Temmuz Etkinlikleri

Dün İstiklal mücadelesi günlerinde olduğu gibi, bugün de milletimiz kendi izzet ve haysiyetine sahip çıktı. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen 15 Temmuz ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne yattı. Silahlara meydan okudu, bedenlerini bu vatan için siper etti. Canlarını din ü devlet, mülk ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda etti. Bu menfur olayın (15 Temmuz) sene-i devriyesini yaşadığımız şu günlerde bir daha böyle olayların yaşanmaması için farklı etkinlikler ve programlarla toplum bilincinin diri tutulması şüphesiz önemlidir. Bu bağlamda şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak için Sivrice İlçe Müftülüğümüz tarafından bazı etkinlikler düzenlendi.

1. Sayın Kaymakamımız Mustafa TEMİZ’in riyasetinde İlçe Müftümüz ve Din Görevlilerince gruplar oluşturularak 11.07.2017 tarihinde ilçemizdeki (Akbuğday, Başkaynak Gözeli, Dedeyolu) ndaki şehitlikler, şehit aileleri ve gaziler ziyaret edildi.
  2. 12.07.2017 tarihinde İl Müftümüz Yusuf SARIKAYA’nın başkanlığında İl Müftü yardımcıları ve İlçe Müftüleri tarafından Baskil ilçesinde Şehit Fethi SEKİN’in kabri ziyaret edildi.
  3. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatılan “Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz” kampanyası kapsamında Sivrice Müftülüğü öncülüğünde okunan hatm-i şeriflerin duası Cuma namazı öncesi cemaatimizin yoğun katılımıyla İlçe Müftüsü Hüseyin BAYRAK tarafından yapıldı.
  4. 14 Temmuz 2017 Cuma günü saat 10-11 arası Merkez Camiinde velilerinin de katılımıyla yaz Kur’an kursu öğrencileri tarafından aşağıdaki program icra edildi.
  1. Yaz Kur’an kursu öğrencisi Muhammed Kerem SAYDAM tarafından Salâ okundu.
  2. Bir başka yaz Kur’an kursu öğrencisi olan İrem Nur YILMAZ tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı.
  3. DİB 15 Temmuz Belgeseli (Sinevizyon) gösterisi gerçekleştirildi.
  4. İlçe Müftüsü Hüseyin BAYARK tarafından (15 Temmuz ve Mukaddes Değerlerimiz) konulu kısa bir konuşma yapıldı.
  5. Erkek öğrenciler tarafından Tesbihât (Tekbir, tehlil, salât-ü selâm) getirildi.
  6. Kız öğrenciler tarafından Kaside/Ezgi/İlahiler okundu.
  7. Öğrencilerden Kevser İpek ÖNAL, “15 Temmuz Destanı” adlı yazdığı kendi şiirini okudu.
  8. Yine öğrencilerden Muhammed Emir YEREBASAN tarafından Dua yapıldı.
  9. Ve programın sonunda tüm katılımcılara dondurma ikramında bulunuldu.
  1. 14 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesi tüm camilerde vaaz yerine bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen “Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı” yapıldı. (Müftülüğümüzce icra edilen program Merkez Camiinde uygulandı.)
  2. 14 Temmuz 2017 Cuma günü için Diyanet İşleri Başkanlığınca özel olarak hazırlanan “hutbe” tüm camilerimizde okundu.
  3. 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gecede Kaymakamlığın öncülüğünde düzenlenen “Şehitlerimizi Anma, Milli Birlik ve Beraberlik Ruhunu Güçlendirme” programına İlçe Müftümüzün öncülüğünde daire personeli ve din görevlileri katıldı.
  4. 15 Temmuz 2017 gecesi cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutuldu.
  5. 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13'te Sivrice Müftülüğümüze bağlı tüm camilerde eşzamanlı olarak “salâlar” okundu.