11.02.2020

AİLE İÇİ ŞİDDETTEN, AİLE İÇİ SEVGİ VE MERHAMETE

Sivrice İlçe Müftülüğü olarak Sivrice Kadın Açık Cezaevi Konferans Salonunda, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadına gereken değerin verilmesi konulu seminer programı gerçekleştirildi.

Cezaevi Personeline verilen seminerde, Sivrice İlçe Müftümüz Fecri HAN “Kadın şiddete değil, Sevgi ve Değere layıktır.” Vurgusunu yaptı.

İslam Dini, her türlü şiddet ve terörü yasaklamaktadır. Aile fertleri arasında olması gereken ancak şefkat ve merhamettir. Diyen HAN, Huzur kaynağımız olarak yaratılan kadınlarımıza değil şiddet uygulamak, onlara ancak sevgi saygı ve hürmet göstermemiz gerekir. Şeklinde konuştu.

Kadına Şiddet tabiri, İslami bir tabir değildir. Zira İslam Dini Allah’ın yarattığı hiçbir canlıya Şiddeti helal görmez. Eşrefi mahlukattan olan Kadına ancak hürmet ve saygıyı emreder. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.s)’ in kadına verdiği değeri şu Hadis-i Şerif çok güzel özetlemektedir. “En hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır.”  (İbn-i Mace, Sünen, Nikah,)

Şiddete Karşı Alınacak Önlem

Aile bireylerinin birbirlerine karşı olan iyi niyet ve birbirlerine verecekleri değerle, küçük sorunları büyütmemekle önlenebilir. Çünkü insanın olduğu yerde mutlaka küçükte olsa sorunlar olabilir. İnsanların hata yapma payını da düşünerek hareket edilmeli ve af yoluna gidilmelidir. Her şeyden önce ailenin huzur ve mutluluk kaynağı olduğu düşünülerek aileyi ve Kadını korumanın toplum için vaz geçilmez değer olduğu düşünülmeli ve ailede sevgi dili hâkim kılınmalıdır. Yoksa toplumun yapı taşı olan aile dağılır ve toplum çözülmeye başlar. Gelecek nesillerimizi ve toplumumuzu istikbale taşımamız için, toplumun en değerli varlığından biri olan Kadın ve Aileyi korumak zorundayız. Şunu da unutmamak gerekir ki güçlü toplumlar ancak Güçlü Ailelerle ayakta durur. Bunun tek çaresi de Bizlere Allah’ın Emaneti Olan Kıymetli Kadınlarımıza sahip çıkmakla olur. İfadelerini kullandı.