22.12.2020

İrfan ÇAVAŞ

ÖZGEÇMİŞ

İrfan ÇAVAŞ kimdir?

İrfan ÇAVAŞ, 10.02.1986 Elazığ/ Baskil doğumludur. 2002 yılında Elazığ İmam-Hatip lisesinden mezun oldu. İlk göreve Diyanet İşleri Başkanlığında 2004 yılında Keban Gökbelen Köyü Dere Mezrası Camii’nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Sonra sırası ile 2005 yılında Keban Topkıran Köyü, 2006 Elazığ Sütlüce Köyünde görev yaptı. Bu süre zarfında Elazığ İl Müftülüğü tarafından açılan ilk dönem Tashih-i Huruf kursunu başarı ile bitirdi. 2008 de ise Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Mescidinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2011 yılında Sakarya İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2013 yılında ise Fırat Üniversitesi mescidine Uzman İmam-Hatip, 2014 yılında ise Vaiz olarak Elazığ/ Ağın İlçesine atandı. 2016 yılında Elazığ İl Vaizi olarak atandı. 2017 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Anabilim dalında “Materyalizm ve İslam’a Etkileri” teziyle yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığının Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursuna Kursiyer Seçim Sınavını kazanarak Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezine Kursiyer olarak atandı. 19.03.2020’de Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezinden 4. Dönem olarak mezun olup Elazığ İl Vaizi olarak atandı. Aynı yıl açılan müftülük sınavını kazanarak 07.12.2020 Tarihinde Elazığ/ Maden ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Ulusal ve yerel birçok televizyon ve radyoda “Cuma Sohbetleri, Sahur programları ve İftar programları adı altında birçok dini program yapan İrfan ÇAVAŞ, Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Tashih-i Huruf Kurslarında Dini Musıki, Fırat Üniversitesi İlahiyat fakültesinde ise Kur’an-ı Kerim derslerine girmektedir.

Halen Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Kelam Anabilim dalında doktora yapmaktadır. Arapça bilen İrfan ÇAVAŞ, evli ve iki çocuk babasıdır.